Copyright © Colibri Ecco d.o.o. Beograd 1992-2005. Sva prava zadržana.

Zabranjena je reprodukcija u celini i u delovima bez dozvole.

 

 

Uslovi korišćenja Web Sajta preduzeća Colibri Ecco

  

Korišćenjem ovog ili nekog drugog sajta preduzeća Colibri Ecco (u daljem tekstu "Colibri Ecco"), pristajete na određene uslove i pravila (u daljem tekstu "Uslovi korišćenja") koji su navedeni u daljem tekstu.

 

  

Linkovi na sajtovima preduzeća Colibri Ecco

  

Sajtovi koji se na Colibri Ecco-u pojavljuju u vidu rezultata pretraživanja ili kao linkovi na stranicama Colibri Ecco-a, delo su osoba sa kojima Colibri Ecco nema nikakve veze, niti ima kontrolu nad njima. Linkovi koji se pojavljuju u okviru rezultata pretraživanja se formiraju automatskim procesima indeksiranja pomoću računara. Colibri Ecco ne može i ne proverava sajtove koji se indeksiraju.

  

Prilikom pretraživanja pomoću sajta Colibri Ecco-a, mogu se dobiti rezultati i linkovi ka sajtovima koji za nekoga mogu da budu za osudu, neprikladni ili uvredljivi. Colibri Ecco ne može da garantuje da se u rezultatima pretraživanja ili na stranicama sajta neće pojaviti sadržaj koji je za nekoga neželjen ili neprikladan, i ne preuzima nikakvu odgovornost za sadržaj bilo kog sajta uključenog u rezultate pretraživanja ili na bilo koji drugi način linkovanog sa Colibri Ecco-a.

 

 

Dozvoljeno je samo lično korišćenje

 

Colibri Ecco sajtovi su namenjeni vašem ličnom korišćenju. Nije dozvoljeno korišćenje Colibri Ecco sajtova radi prodaje proizvoda ili usluga, ili za povećanje posećenosti vašeg sajta u komercijalne svrhe, kao što je prodaja reklamnog prostora. Nije dozvoljeno preuzimanje rezultata pretraživanja Colibri Ecco sajtova, njihovo preoblikovanje i objavljivanje na drugim sajtovima, ili "preslikavanje" (mirror) početne strane, strana sa rezultatima pretraživanja, niti bilo koje druge strane Colibri Ecco sajtova na nekom drugom sajtu.

  

Nije dozvoljeno "meta-pretraživanje" Colibri Ecco sajtova. Ukoliko želite da Colibri Ecco servise upotrebite u komercijalne svrhe, za to je neophodan poseban ugovor unapred, pre početka komercijalnog korišćenja. Kontaktirajte nas za više informacija o tome.

   

Nisu dozvoljeni automatski upiti.

  

Zabranjeno je automatsko zadavanje upita (automated queries) sistemu Colibri Ecco sajtova, bez prethodne pismene dozvole Colibri Ecco-a.

  

Molimo vas da ne tražite od Colibri Ecco-a dozvolu za "meta-pretraživanje" u svrhu sprovođenja istraživačkog projekta, jer će takve molbe biti odbijene.

  

 

Politika privatnosti

  

Kliknite ovde za više informacija o politici privatnosti Colibri Ecco-a.

 

  

Promene uslova korišćenja sajtova Colibri Ecco-a

  

Colibri Ecco može da promeni ili ukine servise s vremena na vreme, iz bilo kog razloga, i bez najave, uključujući pravo da ukine servise sa ili bez najave, bez odgovornosti prema vama ili bilo kom trećem licu. Zadržavamo pravo da uslove korišćenja menjamo s vremena na vreme, bez najave. Molimo vas da posetite s vremena na vreme ovu stranicu, kako biste bili upoznati sa eventualnim promenama.

  

 

Poricanje garancija

 

Colibri Ecco ne daje nikakve garancije, niti je odgovorna za tačnost, sadržinu, kompletnost, zakonitost, pouzdanost, operativnost ili dostupnost informacija ili sadržaja prikazanih na Colibri Ecco sajtovima. Colibri Ecco nije odgovorna za brisanje, neuspešno skladištenje, pogrešno dostavljanje ili neblagovremeno dostavljanje bilo kakvih informacija ili sadržaja. Colibri Ecco ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu skidanjem fajlova ili pristupom bilo kakvom sadržaju na Internetu do koga se došlo pomoću Colibri Ecco sajtova.

 

COLIBRI ECCO, I SVI SADRŽAJI, INFORMACIJE, PROIZVODI I SERVISI KOJI SE POJAVLJUJU U OKVIRU SERVISA SAJTOVA COLIBRI ECCO-a SU DOSTUPNI "ONAKVI KAKVI SU", BEZ IKAKVIH GARANCIJA U BILO KOM SMISLU. COLIBRI ECCO SE IZRIČITO ODRIČE SVIH IZRAŽENIH, PODRAZUMEVANIH ILI PROPISANIH GARANCIJA, UKLJUČUJUĆI, BEZ OGRANIČENJA, GARANCIJE TRGOVINE, POGODNOSTI ZA ODGOVARAĆU NAMENU I PROTIV PREKRŠAJA INTELEKTUALNIH PRAVA. NE GARANTUJEMO SIGURNOST, POUZDANOST, NEPREKIDNOST I PERFORMANSE SAJTOVA COLIBRI ECCO-a. NE GARANTUJEMO ZA USLUGE ILI PROIZVODE DO KOJIH SE DOŠLO POMOĆU SAJTOVA COLIBRI ECCO-a ILI LINKOVA ILI REKLAMA NA NJOJ, KAO NI ZA BILO KAKVE INFORMACIJE ILI SAVETE DO KOJIH SE DOŠLO POMOĆU SAJTOVA COLIBRI ECCO-a.

  

KORIŠĆENJEM SAJTOVA COLIBRI ECCO-a PRIHVATATE PUNU ODGOVORNOST ZA BILO KAKVU ŠTETU NASTALU ZBOG INFORMACIJA DO KOJIH STE DOŠLI POMOĆU SAJTOVA COLIBRI ECCO-a, ZA ŠTETU NASTALU UČITAVANJEM FAJLOVA I DOKUMENATA NA VAŠ RAČUNAR, I ZA BILO KOJI DRUGI VID ŠTETE NASTAO ZBOG BILO KAKVIH SADRŽAJA DO KOJIH STE DOŠLI POMOĆU SAJTOVA COLIBRI ECCO-a.

 

 

Ograničenje odgovornosti

  

NI POD KAKVIM OKOLNOSTIMA COLIBRI ECCO NEĆE BITI ODGOVORNA NIJEDNOM KORISNIKU, U SMISLU NJENOG PRAVILNOG ILI NEPRAVILNOG KORIŠĆENJA ILI OSLANJANJA NA SAJTOVE COLIBRI ECCO-a. NA ZAHTEVE KOJI PROIZILAZE IZ OVOG UGOVORA ILI SU TEMA OVOG UGOVORA SE PRIMENJUJE OVO OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI U SMISLU SPREČAVANJA NAKNADA ZA DIREKTNU, INDIREKTNU, HAVARIJSKU, POSLEDIČNU, SPECIJALNU, KAZNENU ILI SLUČAJNU ŠTETU, BILO DA JE TAKAV ZAHTEV BAZIRAN NA GARANCIJI, UGOVORU, UVREDI (UKLJUČUJUĆI NEMAR), ILI NA DRUGI NAČIN (ČAK IAKO JE COLIBRI ECCO OBAVEŠTEN O MOGUĆNOSTI NASTANKA TAKVIH ŠTETA). OVAKVO OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI SE PRIMENJUJE BILO DA ŠTETA PROISTIČE ZBOG PRAVILNE I NEPRAVILNE UPOTREBE SAJTOVA COLIBRI ECCO-a ILI OSLANJANJA NA SAJTOVE COLIBRI ECCO-a, ZBOG NEMOGUĆNOSTI DA SE KORISTE SERVISI COLIBRI ECCO-a, ILI ZBOG PREKIDA, OBUSTAVLJANJA ILI OKONČANJA RADA SERVISA COLIBRI ECCO-a (UKLJUČUJUĆI I SLUČAJEVE GDE JE RAZLOG ZA TO TREĆE LICE). OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI SE PRIMENJUJE U SMISLU ŠTETE ZBOG DRUGIH INFORMACIJA, SERVISA, USLUGA, SAVETA ILI PROIZVODA DO KOJIH SE DOŠLO POMOĆU LINKOVA ILI REKLAMA NA SAJTOVIMA COLIBRI ECCO-a. OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI SE TAKOĐE ODNOSI, BEZ OGRANIČENJA, I NA TROŠKOVE NABAVKE ILI ZAMENE PROIZVODA I USLUGA, GUBITAK PROFITA, ILI GUBITAK PODATAKA, BEZ OBZIRA NA PRAVILNO ILI NEPRAVILNO FUNKCIONISANJE SAJTOVA COLIBRI ECCO-a. TAKVO OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI SE DALJE ODNOSI I NA SVE INFORMACIJE, USLUGE I PROIZVODE KOJI SE POJAVLJUJU NA SAJTOVIMA COLIBRI ECCO-a, ILI KOJI SU NA BILO KOJI NAČIN POVEZANE SA COLIBRI ECCO-m.

  

Ni pod kojim okolnostima Colibri Ecco nije odgovoran za nepravilno funkcionisanje ili prekid rada servisa, prouzrokovanih direktno ili indirektno prirodnim silama, elementarnim nepogodama ili uzrocima koji su van razumne moći kontrole, u šta spadaju, ali ne samo oni, i problemi u funkcionisanju Interneta, kvarovi na kompjuterskoj opremi ili problemi sa istom, problemi u funkcionisanju telekomunikacione opreme ili neke druge vrste uređaja i opreme, nestanci struje, štrajkovi, obustave rada, neredi, ustanci, revolucije, građanski nemiri, nestašice sadržaja ili manjak radne snage, požari, poplave, oluje, eksplozije, sve vrste prirodnih nepogoda, ratna razaranja, delovanje Vlade, naredbe domaćih i međunarodnih sudova, nesaradnju trećih lica, i problemi sa grejanjem, osvetljenjem i klimatizacijom.

  

 

Razne odredbe

  

Ovi uslovi korišćenja čine kompletan ugovor između odgovarajućih strana i nadomešta i zamenjuje sve prethodne ugovore, pismene ili usmene, koji se tiču iste tematike. Bilo kakva odstupanja od odredaba ugovora će biti efektivna samo ukoliko su načinjena pismeno od strane Colibri Ecco-a.

 

 

   
     

 

Copyright © 2009 Colibri Ecco d.o.o. All rights reserved.